Bewegen op rolletjes: Tips van onze podotherapeut om het mateloos populaire skeeleren ook voor jou tot een succes te maken

Home » Bewegen op rolletjes: Tips van onze podotherapeut om het mateloos populaire skeeleren ook voor jou tot een succes te maken
Tips voor skeeleren

Bijna iedereen heeft wel eens op skeelers of rolschaatsen gestaan. Skeeleren is populairder dan ooit. Steeds meer mensen ontdekken skeeleren als een leuke en laagdrempelige sport om lekker in beweging te blijven. Maar ondanks dat het erg leuk en gezond is om te gaan skeeleren, zorgt het soms ook voor problemen. Veel mensen hebben last van pijn bij het skeeleren. Deze pijnklachten kunnen verschillende oorzaken hebben en zijn in veel gevallen makkelijk te verhelpen. Bijvoorbeeld door het gebruik van de juiste skeelers.

Welke skeelers koop ik?

Uiteraard is het belangrijk om skeelers te dragen die goed passen. Een te kleine skeeler kan voor pijnklachten aan de tenen of de zijkant van de voet zorgen. Het is soms lastig om een goed passende skeeler te vinden, omdat skeelers wel strak aangesloten aan de voet moeten zitten. Om drukpunten bij het dragen van skeelers te voorkomen is het goed om met het volgende rekening te houden bij het kopen van skeelers:

Waarom heb ik pijn bij het skeeleren?

Bij het skeeleren maakt de voet totaal andere bewegingen dan bijvoorbeeld bij het hardlopen. Veel mensen krijgen last van krampen in de voeten bij het skeeleren of hebben het gevoel dat er geen bloed meer in de voet komt. Ook pijn aan de schenen, de buitenkant of aan de onderkant van de voeten komt regelmatig voor. Dit heeft er mee te maken dat de voeten tijdens het skeeleren veel harder moeten werken om de balans te behouden .

Bij het skeeleren is het gedeelte dat contact maakt met de grond klein. Alleen de wielen maken namelijk contact met de grond. Hierdoor sta je op een heel smal stuk, terwijl het lichaam gewend is dat de hele voet een direct contact heeft met de grond. Daarnaast sta je bij het skeeleren met de voeten naar binnen gekanteld. Hierdoor moeten de spieren in de voeten en de benen veel meer corrigeren dan bij het hardlopen. Doordat deze spieren harder moeten werken dan ze gewend zijn kunnen deze gaan verkrampen of kun je flinke spierpijnen krijgen in je voeten of in je benen.

4 tips voor als je wilt gaan skeeleren

Om te beginnen met skeeleren is het goed om rekening te houden met de volgende zaken:
Heb je zelf klachten tijdens het skeeleren en wil je hier meer informatie over? Bel(033-4766266) of mail(info@podotherapieeemland.nl) dan naar Podotherapie Eemland en wij helpen je graag verder. Ken je iemand die graag skeelert, deel dit bericht dan met hem of haar.

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op voor advies of het maken van een afspraak.

Op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 kunt u telefonisch contact met ons op te nemen op het telefoonnummer (033) 476 62 66. Indien gewenst kunt u ons ook per e-mail bereiken op het e-mailadres info@podotherapieeemland.nl.

Facebook
WhatsApp
Email
MENU
Let op: Let op: Onze telefonische bereikbaarheid is aangepast. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 10:00 en 15:00 uur.