Onze werkwijze

Home » Onze werkwijze

Op deze pagina leggen we u uit wat u kunt verwachten wanneer u een behandeling ondergaat bij Podotherapie Eemland.

Er zijn twee manieren waarop u met ons in aanraking kunt komen.

1. U bent via de huisarts doorverwezen naar Podotherapie Eemland
2. U bent zelfstandig bij Podotherapie Eemland terecht gekomen

In beide gevallen leest u deze tekst nu, omdat u helaas een klacht ervaart die hoogstwaarschijnlijk in verband staat met uw voeten. Indien u niet bent doorverwezen door uw huisarts wordt u vriendelijk verzocht het DTP-formulier in te vullen en mee te nemen naar Podotherapie Eemland. Deze gegevens zullen gebruikt worden om te kijken of u bij ons aan het goede adres bent met uw klachten.

Stap 1: Anamnese

Indien u niet bent doorverwezen door uw huisarts zullen we eerst samen met u het DTP formulier doorlopen. Aan de hand van dit formulier zullen we uw verdere gegevens noteren en wanneer de podotherapeut en u van mening zijn dat u aan het juiste adres bent voor uw klachten zal de anamnese beginnen. Dit is een vraaggesprek waarin de podotherapeut uw klacht zo goed mogelijk in beeld brengt.

Stap 2: Klinisch onderzoek

Vervolgens zal de podotherapeut beginnen met het klinisch onderzoek. Dit onderzoek bestaat onder andere uit een;

Stap 3: Meting

Naast het vraaggesprek en het klinisch onderzoek kan het mogelijk zijn dat er extra onderzoek en beeldvorming geïndiceerd is. Dit kan bij ons in de praktijk onder andere in de vorm van een drukmeting, aanvullend diabetes-onderzoek, sport specifiek onderzoek of een beoordeling van de slijtage van verschillende schoenen die u regelmatig draagt.

Stap 4: Behandeling

Afhankelijk van de bij u geconstateerde afwijkingen zal er een behandelplan gestart worden. Dit kan variëren van een periode van therapie tot specifiek voor uw ontworpen (steun)zool of en combinatie hiervan.

Stap 5: Nazorg

Aan de hand van het behandelplan geven we u enkele adviezen mee om verdere klachten te voorkomen. Daarnaast raden we u aan om elk jaar bij ons op controle te komen.

MENU
Let op: Let op: Onze telefonische bereikbaarheid is aangepast. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 10:00 en 15:00 uur.