Op deze pagina leggen we u uit wat u kunt verwachten wanneer u een behandeling ondergaat bij Podotherapie Eemland.

Er zijn twee manieren waarop u met ons in aanraking kunt komen.

1. U bent via de huisarts doorverwezen naar Podotherapie Eemland
2. U bent zelfstandig bij Podotherapie Eemland terecht gekomen

In beide gevallen leest u deze tekst nu, omdat u helaas een klacht ervaart die hoogstwaarschijnlijk in verband staat met uw voeten. Indien u niet bent doorverwezen door uw huisarts wordt u vriendelijk verzocht het DTP-formulier in te vullen en mee te nemen naar Podotherapie Eemland. Deze gegevens zullen gebruikt worden om te kijken of u bij ons aan het goede adres bent met uw klachten.

Stap 1: Anamnese

Indien u niet bent doorverwezen door uw huisarts zullen we eerst samen met u het DTP formulier doorlopen. Aan de hand van dit formulier zullen we uw verdere gegevens noteren en wanneer de podotherapeut en u van mening zijn dat u aan het juiste adres bent voor uw klachten zal de anamnese beginnen. Dit is een vraaggesprek waarin de podotherapeut uw klacht zo goed mogelijk in beeld brengt.

Stap 2: Klinisch onderzoek

Vervolgens zal de podotherapeut beginnen met het klinisch onderzoek. Dit onderzoek bestaat onder andere uit een;

Meting

Naast het vraaggesprek en het klinisch onderzoek kan het mogelijk zijn dat er extra onderzoek en beeldvorming geïndiceerd is. Dit kan bij ons in de praktijk in de vorm van een drukmeting, aanvullend diabetes-onderzoek of het maken van een echo.
Het maken van een echo doen wij in samenwerking met fysiotherapiepraktijk de Bergstraat in Amersfoort.
Meestal wordt er een afspraak gemaakt voor een echo door de podotherapeut, maar u kunt zelf ook om een echo vragen.

Met een echo kunnen we spieren, pezen, banden, slijmbeurzen en eventuele cystes/ganglions in de voeten en knieën bekijken.

Echo bij Podotherapie Eemland
Met echografisch onderzoek kunnen we:

Stap 4: Behandeling

Afhankelijk van de bij u geconstateerde afwijkingen zal er een behandelplan gestart worden. Dit kan variëren van een periode van therapie tot specifiek voor uw ontworpen (steun)zool of en combinatie hiervan.

Stap 5: Nazorg

Aan de hand van het behandelplan geven we u enkele adviezen mee om verdere klachten te voorkomen. Daarnaast raden we u aan om elk jaar bij ons op controle te komen.

MENU