Voetklachten worden opgelost bij Podotherapie Eemland

De spieren van mensen met diabetes type 2 blijken hevig te reageren op kou en wel op een positieve manier. Onderzoekers van Universiteit Maastricht zijn erachter gekomen dat de spieren van diabetespatiënten gemiddeld 43 procent meer suiker in het bloed opnemen als de patiënt het koud heeft.

De proefpersonen zijn tien dagen een paar uur in de kou gezet. Eerst twee uur per dag, daarna vier uur en tenslotte zes uur. In T-shirt en korte broek, want ze moesten het wel flink koud hebben, vertelt hoogleraar Patrick Schrauwen van Universiteit Maastricht. Het is nu zaak om verder te onderzoeken hoe het precies zit met diabetes en kou. “Hoe kan dit? Wat is het mechanisme? Hoeveel kou is nodig en hoe reageert het lichaam op de langere termijn?” De wetenschappers waren eigenlijk op zoek naar iets anders, maar stuitten op goede reactie van de spieren op de kou. De onderzoekers willen naar aanleiding van de proef onder achter suikerpatiënten meer onderzoek gaan doen.

Bron: Skipr

Heeft u diabetes en gaat dit samen met voetklachten? Neem eens vrijblijvend contact met ons op om te bespreken hoe we u kunnen helpen.

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op voor advies of het maken van een afspraak.

Op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 kunt u telefonisch contact met ons op te nemen op het telefoonnummer (033) 476 62 66. Indien gewenst kunt u ons ook per e-mail bereiken op het e-mailadres info@podotherapieeemland.nl.

Facebook
WhatsApp
Email
MENU