Heeft u  moeite met het vinden van de juiste schoenen? Lees dan hier onze tips voor het vinden van de juiste schoen voor uw voet.

 

·        Koop schoenen altijd in de namiddag, omdat uw voeten in de loop van de dag dikker kunnen worden.

·        Pas altijd beide schoenen in de winkel. Het is normaal dat de éne voet langer kan zijn dan de andere. Koop schoenen altijd op de langste voet.

·        Zorg voor een juiste lengte- en breedte-maat. Maat 40 van het éne merk is beslist geen maat 40 van een ander merk. Dus, let niet alleen op de schoenmaat maar vooral op de pasvorm.

·        Pas de schoen altijd staande. Als u staat, is de voet wat langer dan wanneer u zit. Loop ook een tijdje op de schoenen in de winkel rond en neem de tijd voor het kopen van uw schoenen. Bij twijfel niet kopen.

·        Een schoen loopt niet uit. Met andere woorden een schoen wordt niet groter. Als een schoen te klein is, zal dat dus zo blijven. Wel wordt het bovenleer tijdens het gebruik soepeler, waardoor het zich aanpast aan het model van uw voeten.

·        De tenen moeten in een schoen vrij kunnen bewegen. Let op voldoende ruimte bij de tenen in de breedte maar ook in de hoogte. Tenen en nagels komen snel in de knel waardoor er pijnklachten kunnen ontstaan.

·        Een goed contrefort, dat wil zeggen een goede stevige hielomsluiting, is belangrijk. Hoe steviger het contrefort, des te minder kans op zwikken van de enkels. De hielomsluiting moet niet met de duim in te duwen zijn.

·        De hakhoogte moet zodanig zijn dat de kuit ontspannen is. Meestal is deze dan ook maximaal 3 cm hoog. Hoe breder de hak van de schoen, hoe stabieler u op de schoen staat.

·        Een goed passende schoen heeft het buigpunt van de schoen onder het buigpunt van de voorvoet.

·        Zorg voor een goede sluiting op de wreef die niet knelt of irriteert, liefst een vetersluiting. Gebruik deze sluiting op de juiste manier, dus trek de veters goed aan en strik de veters.

·        Neem liever geen op de wreef laag uitgesneden schoen. De schoen heeft weinig houvast om de voet waardoor de voet gaat slippen bij de hak. Om dit te voorkomen neem je dan snel een kleinere maat waardoor de tenen in de knel komen.

·        Let op dat er geen stiksels of naden en versieringen, óp en ín de schoen, lopen over pijnlijke plekken op uw voet. Stiksels, naden en versieringen geven niet mee en worden dus ook niet soepeler. Voel ook altijd met de hand ín de schoen, om te voelen of de schoenen daar voldoende glad zijn afgewerkt, en geen stiksels op eventuele drukplekken hebben.

·        Koop bij voorkeur een lederen schoen. Leer zorgt voor een goede ventilatie, laat zich gemakkelijk vormen en zijn duurzaam.

·        Let op of u bij het gebruik van podotherapeutische zolen de binnenzool  uit uw schoenen kunt halen. Dit zorgt ervoor dat de zolen vlak in uw schoenen liggen, bovendien scheelt dit ruimte wanneer u er de podotherapeutische zool inlegt.

 

 

 

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op voor advies of het maken van een afspraak.

Op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 kunt u telefonisch contact met ons op te nemen op het telefoonnummer (033) 476 62 66. Indien gewenst kunt u ons ook per e-mail bereiken op het e-mailadres info@podotherapieeemland.nl.

Facebook
WhatsApp
Email
MENU