Hardnekkige wondjes op de voeten | Podotherapie Eemland

Slecht genezende wondjes aan de voet zijn mogelijk een signaal voor diabetes. Diabetes kan gepaard gaan met minder gevoel in je voeten. Hierdoor worden wondjes niet zo snel opmerkt wat het risico op het erger worden vergroot. Wanneer de genezing niet goed verloopt kunnen wonden gaan ontsteken en ontstaat er een infectiegevaar. Mogelijk met de noodzaak tot amputaties als gevolg.

Verzorging

Goede voetverzorging is dus extra belangrijk wanneer er sprake is van diabetes. Controleer je voeten dus dagelijks op blaren, kloofjes, schrammen, wondjes en verkleuringen zeker als je diabetes patiënt bent. Vergeet hierbij ook de onderkant van je voeten en tussen de tenen niet. Een bezoek aan de podotherapeut kan de staat van je voeten goed in kaart brengen.

Wilt u meer weten over symptomen en aandoeningen? Bezoek dan eens onze pagina aandoeningen of bekijk onze brochures. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op voor advies of het maken van een afspraak.

Op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 kunt u telefonisch contact met ons op te nemen op het telefoonnummer (033) 476 62 66. Indien gewenst kunt u ons ook per e-mail bereiken op het e-mailadres info@podotherapieeemland.nl.

Facebook
WhatsApp
Email
MENU