Veiligheidsschoenen

Bij fysiek belastende beroepen komen vaak voetklachten voor: Voor deze voetklachten kan een steunzool de oplossing bieden. Echter gaat dit niet samen met de productveiligheid van werkschoenen omdat er een aansprakelijkheidsrisico kan ontstaan bij het vervangen van de standaard inlegzool van de schoen door een eigen steunzool. Werkschoenen zijn ontworpen om aan specifieke eisen te voldoen, deze eisen zijn afhankelijk van uw werkplek. Door middel van de certificering van de schoenen wordt gewaarborgd dat de schoenen de juiste eigenschappen hebben. Voorbeelden van deze eigenschappen zijn: een beschermende neus, een ondoordringbare plaat in de loopzool, waterdicht, chemisch resistent, elektriciteit geleidend of juist antistatisch. 

Certificering en podotherapeutische zolen

Wanneer de standaardzool van de gecertificeerde werkschoen vervangen wordt door een eigen steunzool vervalt de certificering van de hele schoen. De producent van de schoen kan op dat moment namelijk niet garanderen dat de schoen nog steeds dezelfde eigenschappen en bescherming biedt. Om toch steunzolen te kunnen dragen in uw werkschoenen en de certificering te behouden is het mogelijk om de steunzolen te maken met materialen die door de producent zijn goedgekeurd. Door deze materialen te gebruiken blijft de certificering van de schoen behouden en voldoet uw werkschoen nog steeds aan de eisen die uw werkplek stelt. Tevens zal er een label aan de binnenzijde van de schoen worden aangebracht, zodat duidelijk is dat de standaardzolen vervangen zijn door podotherapeutische zolen.

Voor welke merken?

Het maken van deze zolen is mogelijk voor veiligheidsschoenen van de volgende merken:
– ABEBA                                              – ELTEN                                   – PUMA
– AIMONT                                           – LOWA                                   – SAFETY JOGGER
– ARTRA                                              – LUPOS                                  – SIKA
– ALBATROS                                        – LUPRIFLEX                            – SIXTON
– ATLAS                                               – MAXGUARD                          – STEITZ SECURA
– BASE                                                 – MODYF                                – U-POWER
– CANADIAN LINE                               – NITRAS                                 – W.K. Tex
– C. CENTIMO                                     – NO RISK
– BRYNJE                                            – PANTHER

Vanwege de strenge eisen die er worden gesteld aan de materialen die gebruikt worden voor het maken van de zolen, zal er een meerprijs (€30,-) worden berekend ten opzichte van zolen die niet aan deze eisen hoeven te voldoen.

Heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op voor advies of het maken van een afspraak.

Op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 kunt u telefonisch contact met ons op te nemen op het telefoonnummer (033) 476 62 66. Indien gewenst kunt u ons ook per e-mail bereiken op het e-mailadres info@podotherapieeemland.nl.

Facebook
WhatsApp
Email
MENU