Podotherapie Eemland

Achillodynie
De achillespees is de grootste en sterkste pees van ons lichaam en verbindt het hielbeen met de kuitspier. In de ruimte tussen het hielbeen en de voorzijde van de pees zit een kleine met vocht gevulde ruimte, de slijmbeurs.

Podotherapie Eemland

Beenlengte verschil
Veel mensen zijn een beetje scheef. Meestal kan het lichaam dit zelf goed corrigeren en zult u hier niks van merken. Wanneer het lichaam zelf minder soepel wordt, zal het steeds lastiger worden om zichzelf te blijven corrigeren.

Podotherapie Eemland

Capsulitis
Dit is een ontsteking van een gewrichtskapsel van de voorvoet en geeft een stekende of zeurende pijn.

Podotherapie Eemland

Hallux Abducto Valgus
Bij een hallux abducto valgus groeit de grote teen scheef in de richting van de andere tenen. Het scheefgroeien van de grote teen kan gevolgen hebben voor de rest van de voet.

Podotherapie Eemland

Hielspoor
Op een röntgenfoto is bij een kwart van alle mensen een kalkuitsteeksel te zien. Dit geeft zelden klachten en hoeft niet behandeld te worden.

Podotherapie Eemland

Mortonse Neuralgie
Een zenuwbeknelling tussen twee middenvoetsbeentjes. Als de zenuw beklemd is, kan dit klachten geven als brandende/scherpe/snijdende pijn, tintelingen, uitstraling naar de tenen, doof gevoel en zwelling.

Podotherapie Eemland

Nagelbeugel
Een te bolle nagel geeft vaak klachten omdat de nagelranden in de huid drukken. De podotherapeut kan met behulp van een nagelbeugel de nagel corrigeren, zodat deze geen klachten meer geeft.

Podotherapie Eemland

Orthese
Een siliconenorthese (verder te noemen orthese) is een teenstuk of teenspalk om afwijkende teenstanden te corrigeren. Ook kan een orthese drukplekken tussen of op de tenen ontlasten.

Podotherapie Eemland

Tibialis Posteriorpees Syndroom
Pijn en zwelling rond de binnenenkel. De voet staat recht, maar de pees is ontstoken. Er kan een scheur in de pees zitten. In dit stadium is de enkel pijnlijk.

Podotherapie Eemland

Rekoefeningen
Herhaal de rekoefeningen 2 à 3 maal daags voor een optimaal resultaat.
De oefeningen mogen niet pijnlijk zijn.

Podotherapie Eemland

Ziekte van Sever
De ziekte van Sever is een overbelasting van de nog onvolgroeide groeischijf van de hiel. Er is sprake van pijn en drukpijn. Ook kan
er een geringe zwelling ontstaan ter plaatse van de aanhechting van de achillespees
op het hielbeen.

Podotherapie Eemland

Spierversterkende oefeningen
Herhaal de spieroefeningen 2 à 3 maal daags voor een optimaal resultaat. De oefeningen mogen niet pijnlijk zijn. Onderstaande oefeningen nemen toe in moeilijkheidsgraad. Na één week kan de volgende oefening gekozen worden.

Ingegroeide nagel
Een ingegroeide nagel komt het meest voor bij de grote teen.
De nagel is dan in de huid gegroeid en kan zorgen voor irritatie, pijn en een ontsteking.

Podotherapie Eemland

Podotherapeutische zolen
Veel voetklachten kunnen behandeld worden door middel van podotherapeutische zolen. Dit zijn flexibele inlegzolen.